miercuri, 11 ianuarie 2017

Învierea Fiului văduvei din Nain Fișă de lucru – clasa a II-a


Învierea Fiului văduvei din Nain
Fișă de lucru – clasa a II-a
Pagina este împărățită în două, asta înseamnă că pe o pagină avem două fișe. Fișa se poate folosi pentru clasa a II-a atunci când vorbim despre minuni. Lecția Minunile arată iubirea lui Dumnezeu față de om. De preferabil este ca elevii să-și lipească fișa în caietul lor, iar caietul să fie de biologie sau geografie, pentru a putea fi folosită pagina albă. Am observat că prinde mai bine această metodă.
Profesorul explică elevilor că Domnul Iisus în activitatea Sa a făcut multe fapte bune. Printre acestea se numără vindecarea unui om foarte bolnav (vindecarea slăbănogului), a prefăcut apa în vin, a înmulțit pâini și pești, a vindecat un om orb, a vindecat un om paralizat, a vindecat pe slujitorul uni soldat, a potolit furtuni pe mare, dar a înviat și oameni morți. Pe fiica lui Iair, pe fiul unei văduve din orașul Nain, pe prietenul Său, Lazar, iar în final, cea mai mare sărbătoare, propria Sa Înviere. Astăzi vom vorbi despre una din minunile lui Iisus și anume despre minunea învierii fiului văduvei din Nain.
Profesorul citește evanghelia care relatează această minune, Luca 7, 11-16, iar apoi îi roagă pe elevi să urmărească pe fișa de lucru imaginea care reprezintă învierea fiului văduvei din Nain, rezolvarea rebusului se va face doar după ce elevii au notat în caiețele câteva idei din lecție, dacă profesorul dorește notarea acestor idei.
Sugestii pentru un posibil dialog.
·         Într-o zi, Iisus, urmat de Apostoli și de o mare mulțime de oameni, ajuns în cetatea Nain.
·         Chiar atunci, pe unde din porțile cetății trece un grup de oameni foarte supărați. Ei duceau la cimitir unicul copil al unei mame văduve, care murise.
·         Ea plângea de durere pentru pierderea singurului ei fiu, în care își pusese toată nădejdea. Acum rămăsese fără nici un ajutor.
·         Când a ajuns în dreptul grupului de oameni și a văzut-o pe mamă plângând, lui Iisus i s-a făcut milă de ea și i-a zis: „Nu plânge!”.
„Și apropiindu-Se, S-a atins de sicriu, iar cei ce-l duceau s-au oprit. Și a zis «Tinere, ție îți zic, scoală-te!» Apoi s-a ridicat copilul mort și a început să vorbească iar Iisus l-a dat mamei sale. Deci frică i-a cuprins pe toți și slăveau pe Dumnezeu, zicând «Proroc mare S-a ridicat între noi și Dumnezeu a cercetat pe poporul Său”».

Bibliografie:
1.      Chiagă, Preot prof. Adrian, Chiagă, Cristina, Să învățăm Religie. Culegere de jocuri și exerciții creștin-ortodoxe, clasele I-IV, ed. Andreas, București, 2013.
2.      Nechita, Pr. Dr. Vasile, Pârâială, Dumitru D., Pârâială, Bogdan-Dimitrie, Pârâială, Cristian-George, Caiet de religie – auxiliar pentru elevi – Clasa a II-a, ed. Euristica, Iași, 2008.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Best Buy Printable Coupons